Особливості побудови та переваги Майстер систем

Безпека, надійність та зручність у використанні – це те, що очікує отримати покупець при зверненні в професійний ЛоксМайстер центр. Одне із професійних рішень по облаштуванню контролю доступу, що повністю задовольняє цим вимогам є Майстер система.
З початку 2016 року Сервісний центр СПВ КОМПАНІ Лтд розробив та виготовив близько 40 Майстер систем для своїх партнерів. Це зайвий раз показує, наскільки популярними серед споживачів є механічні системи контролю доступу Майстер ключ. Але окрім Сервісного центру СПВ КОМПАНІ Лтд розробляти та виготовляти Майстер системи мають право ще 44 Авторизованих Сервісних Центрів по всій Україні.

Майстер система (або система Майстер-ключ) – це просте, швидке та недороге рішення для побудови систем контролю доступу (СКД) як для давно існуючих об’єктів так і тих, які будуються. Для споживача система Майстер ключ, це в першу чергу зручність та безпека. А для професійного Локсмайтер центру, який має Авторизований сервісний центр з виготовлення ключів це ще й гарантований додатковий заробіток та постійний клієнт на багато років уперед Практика показує, що якісно розроблена та змонтована Майстер система перетворить замовника в лояльного постійного покупця. Виготовляти ключі, розширювати існуючу систему, купувати додаткові замки, дотягувачі, елементи антипаніки і т.д. замовник буде у того, хто продав йому професійне рішення безпеки – систему Майстер ключ.
Основна перевага систем Майстер-ключ полягає в побудові СКД без прокладання дротів та із мінімальним доопрацюванням існуючих точок контролю.  Часто достатньо звичайної заміни циліндра чи висячого замка. Системи Майстер ключ інсталюються в будь-яких дверях, воротах, шафах чи ящиках. Майже не існує точки доступу, куди не можна встановити механічний замок.
Розглянемо більш детально такі системи. Майстер система – узагальнена назва механічних систем контролю доступу. Майстер системи поділяються на різні типи в залежності від складності та мають різні назви серед професіоналів – Один ключ, Майстер ключ «Дерево», Майстер ключ «Матриця».
Система «Один ключ» – це найпростіше рішення. В системі Один ключ всі ключі системи відкривають абсолютно всі замки в системі. Такі рішення зазвичай використовують у приватних господарствах або невеликих об’єктах із мінімальною кількістю користувачів. Схематично систему можна описати наступним чином:

Система «Дерево» (також часто зустрічається назва “Генеральний ключ”) – поширене рішення для невеликих об’єктів або об’єктів де доступи не перетинаються або користувач має право доступу тільки до одного приміщення одночасно. Для доступу в інше приміщення потрібно здати один ключ та отримати інший. При цьому існує потреба мати окремий ключ від усіх дверей на об’єкті (Генеральний ключ). Це може бути ключ як для керівника (контролера) так і ключ для оперативного розблокування дверей в разі надзвичайних випадків. Часто такий ключ або його дублікат зберігається запломбованим в спеціальній шафі. Схематично систему можна описати наступним чином:

Системи із складним доступом «Матриця» – зазвичай це системи для об’єктів із складними рівнями доступу. В таку систему зручно об’єднувати доступи по відділам, службам, чи територіальним поділом. Наш  досвід побудови таких систем для мережевих супермаркетів, компаній із регіональними офісами чи великих підприємства із сотнями працівників та декількох тисяч точок доступу дозволяє побудувати системи майже любого рівня складності. Такі системи виключно індивідуальні. На схемі показана частина однієї із Майстер-систем «Матриця»

Додатковою перевагою Майстер систем буде використання патентованих профілів бланків ключів. Це унеможливить виготовлення ключа без санкції власника системи та захищає від ситуації, коли співробітник може виготовити собі копію ключа і скористатися ним в майбутньому для заподіяння шкоди підприємству чи просто для власних потреб.
Також не потрібно забувати, що поєднання Майстер системи із сейфами для зберігання ключів MUL-T-LOCK traka21 (Трака 21) чи КeyWatcher (Кейвотчер) надає додаткового захисту та конролю за  ключами.
Із появою циліндрів із технологією Cliq (Клік) на базі механічних платформ Abloy Protec2, Mul-T-Lock Interactive+ і Mul-T-Lock MT5+ використання Майстер систем перетворить доступи до приміщень  ще більше контрольованими та безпечними.
Докладніше про Майстер системи читайте на сайті генерального імпортера «СПВ Компані Лтд.», а також у журналі «Замки і ключі» та у блозі bezpeka.spv.ua від найкращих спеціалістів галузі.


Залишити відповідь