Біометричний контроль доступу надвисокої безпеки від Rosslare


Автор: Тимур Бражнніков, менеджер з координації проектних продажів

Компанія Rosslare (Рослер) є одним з світових лідерів у виробництві продукції для систем контролю доступу. Лінійка продукції Rosslare включає автономні контролери, потужні мережеві контролери, зчитувачі карт та відбитків пальцю.
Одним з найбільш розповсюдженим видів біометрії є використання відбитків пальцю для ідентифікації особи та визначення її прав доступу. В більшості біометричного
обладнання, яке працює за принципом розпізнання особи за відбитком його пальцю, зразки відбитків зберігаються в пам’яті контролеру або в базі даних СКД на ПК. При скануванні відбитку пальця користувача контролер порівнює його з наявними в пам’яті зразками та, якщо знаходиться відповідність – надає користувачу доступ. Але така система не виключає несанкціонованого доступу зловмисника – існують способи зняття відбитку та виготовлення його муляжу, в решти решт, можна принести з собою відрізаний палець користувача. Крім того, в деяких Європейських країнах на законодавчому рівні заборонено зберігання зразків відбитків в пам’яті контролерів або іншому місці (базі даних на ПК).
Компанія Rosslare має технічне рішення, яке практично повністю вирішує ці проблеми – це унікальна та надійна технологія доступу за відбитком пальцю, яка має назву “Match-On-Card”. Технологію реалізовано на спеціальних біометричних зчитувачах Rosslare

AY-B1663, AY-B3663, AY-B4663, яки працюють разом з мережевими контролерами та полягає в тому, що зразки відбитків пальцю користувача записуються на його безконтактну карту Mifare® (можливо записати один або два зразка). При піднесенні карти до зчитувача він зчитує зразок з карти, після чого користувачу необходімо відсканувати свій палець.

Зчитувач порівнює, чи співпадає зразок, який записаний на карті з реальним відбитком користувача та надсилає відповідну інформацію до мережевого контролеру, який приймає рішення щодо надання або відмови в наданні доступу.

Запис зразків відбитків на карту здійснюється з використанням програматора Rossalre CP-R25.



Таке рішення є ідеальним для застосування на об’єктах, яки потребують надвисокого рівня безпеки, а також на об’єктах, яки бажають підвищити свою безпеку.
Разом з контролерами Rosslare в якості надійних виконуючих пристроїв СКД можуть використовуватись будь яки електромеханічні заскочки effeff, електромеханічні замки Abloy, електромагнітні замки Securitron та YLI, електроригелі effeff та YLI.



Залишити відповідь