Використання смартфонів із циліндром MUL-T-LOCK ENTR

Автор: Тарас Барабаш, менеджер Інноваційні ЗАМКОВІ технології 

В даній статті я хочу більш детально розглянути можливість управління циліндром MUL-T-LOCK® ENTRTM  саме із планшетів чи смартфонів, адже в цьому випадку існують деякі обмеження та особливості.


MUL-T-LOCK® ENTRTM  все більше привертає увагу покупців. Завдяки поєднанню надійності циліндру класу High Security Mul-T-LOCK®  Interactive+ та електронного блоку, користувачі отримали унікальний продукт – Електромеханічний моторний циліндр Mul-T-LOCK® ENTRTM
Для споживача існує можливість використання різних пристроїв для доступу в приміщення: звичайний механічний ключ, пульт дистанційного керування, настінна кодова панель або настінний сканер відбитків пальця і головне – користувач може відмикати та замикати двері зі свого смартфону чи Bluetooth® сумісного пристрою.

Як вже на раз наголошувалося, через мобільний додаток ENTR App завжди можна зачинити чи відчинити двері безпосередньо зі свого смартфону чи планшету з технологією Bluetooth® 4.0 LE (чи Bluetooth® Smart) під керуванням операційних систем Android (версії вище 4.3) чи  iOS (версії вище 7.0). Інші операційні системи не підтримуються циліндром. І якщо версію свого гаджета можна переглянути в його налаштуваннях, то із версією Bluetooth® часто виникають проблеми. Bluetooth® Smart – це інтелектуальна версія безпровідної технології Bluetooth® із низьким споживанням енергії. Завдяки ефективному енергоспоживанню технологія Bluetooth® Smart ідеально підходить для пристроїв, розрахованих на тривалу роботу навіть від крихітної батареї.
Пристрої з операційною системою iOS (версії вище 7.0) зазвичай мають цю технологію  за замовчуванням. Пристрої під керуванням операційної системи Android (версії вище 4.3) виробники оснащують цією технологією за власним бажанням. Логотип Bluetooth® Smart  або Bluetooth® 4.0 LE виробники вказують на упаковці продукту, а в технічних характеристиках  часто просто вказано Bluetooth® 4.0.
Тому за умови використання мобільних пристроїв потрібно перевірити версію вашого гаджету на відповідність саме цих характеристик. Це можна зробити наступним чином:
1. На упаковці або інструкції до Вашого пристрою часто вказана версія Bluetooth®
2. На сайті Bluetooth SIG зазначена більшість пристроїв, які підтримують технологію 
3. На сайті виробника Вашого пристрою або звернувшись у службу техпідтримки виробника Вашого пристрою. Найбільш відомі виробники мають національні сайти і технічні фахівці оперативно надають відповіді з усіх моделей. Цей спосіб найбільш правильний та достовірний, адже наповнення та налаштування пристроїв може різнитись у залежності від країни використання.
 В таблиці нижче наведені найбільш відомі пристрої*  із підтримкою  Bluetooth® Smart


Manufacturer
Product Name
Type of Product
Apple
iPad (Pro, Air, Mini, 3rd & 4th gen)
Tablet
Apple
iPhone (6s/Plus, 6/Plus, 5s, 5c, 5 & 4s)
Phone
Google
Nexus 5, Nexus 4
Phone
Google
Nexus 7
Tablet
HTC
Butterfly 2, S
Phone
HTC
Desire (510, 516, 601, 610, 616, 816, 820, eye)
Phone
HTC
One Series
Phone
Huawei
Ascend P7
Phone
LG
Optimus Exceed 2, Fuel, L35, L40, L65, L70, L80, L90, G, G Pro
Phone
LG
F60, F70, Realm, Tribute, Volt, VU 3.0
Phone
LG
G Series
Phone, Tablet
Motorola
Droid RAZR, Ultra, Maxx, Mini
Phone
Motorola
Moto E, G, Luge, X
Phone
Samsung
Galaxy Series
Phone
Sony
Xperia Series
Phone, Tablet
*Таблиця  для ознайомлення. Наявність технологій варто перевірити в службі технічної підтримки виробника Вашого пристрою


Залишити відповідь