Патентована замкова платформа MUL-T-LOCK Interactive+

Автор: Олександр Вороний, технічний консультант Департаменту Безпеки Об’єктів


Про замки від Ізраїльського виробника MULTLOСK багато українських споживачів не тільки чули, а й більшість вже давно встановили на свої двері. А от в чому, як кажуть, «секрет» замкових механізмів MULTLOK знають не всі.

Отож я хочу поділитись власним знаннями і розказати про замкові платформи MULTLOСK (різновиди ключів). А заодно роз’яснити в чому між ними різниця.

В даній статті розпочну з огляду циліндрів MULTLOСK INTERACTIVE+.

Так як в світі існує кілька основних методи відкривання циліндрів, це силові методи – свердління і скручування, інтелектуальний метод – маніпулювання відмичками та бампінг. Отож подивимось, які ж протидіючи системи захисту реалізували Ізраїльські інженери. 
Від свердління циліндри інтерактив+ захищають титанові стержні вживлені в корпус та ключовий плуг. Додатково в ключовий плуг вкладується загартована сталева куля, а в корпус вставляються загартовані пластини у вигляді півмісяців. Таким чином значно ускладнюється свердління.
Від скручування корпус циліндра захищає спеціальна XP пластина. 

В циліндрі розміщуються на одну ключову сторону 10 секретних елементів (пінів), які несуть кодову комбінацію. Для ускладнення роботи відмичкою піни розміщуються один в одному, так звана телескопічна система. Зовнішні піни (схожі на бочки) мають чотири розмірності (значення), внутрішні (штифти) мають п’ять значень розмірів. В сумі секретність циліндра складає 3 200 000 кодових комбінацій.


Інтрективний елемент на ключі захищає не тільки від несанкціонованого копіювання ключа. Також спеціальним чином взаємодіє з активним інтерактивним елементом, котрий розміщений в ключовому плугу, і забезпечує додатковий захист при спробах відкривання відмичками.
Піни корпусу мають особливу форму у вигляді котушки. Також мають спеціальну виїмку якою чіпляються за секретні піни, що повністю унеможливлює відкривання методом бампінгу
Ціна якість продукту, порівняно з конкурентами в ціновому діапазоні, МТЛ інтерактив має вищу ступінь секретності механізму. Забезпечує більший експлуатаційний строк
На мій погляд MULTLOСK INTERACTIVE+ це найбільш вдала платформа для організації системи майстер-ключ. Поясню чому.
По-перше ключі для майстер систем можливо виготовити виключно в авторизованих центрах МТЛ. Бо в МС застосовуються ключі із спеціальними лівосторонніми профілями які не використовуються в циліндрах та замках в масовій продажі.

По-друге вже діючу систему майстер ключ в даній платформі можливо розширити електроно-механічними циліндрами в системі CLIQ. Що надає можливості тотального контролю над доступом до важливих приміщень. Детально можливості системи CLIQ буде висвітлено в наступних статтях нашого блогу. Тож слідкуйте з а виходами інформаційних релізів.


Залишити відповідь