Біометричний зчитувач-контролер Rosslare AYC-B7661 – актуально та надійно.

Автор: Тарас Барабаш, менеджер Інноваційні ЗАМКОВІ технології  

В попередніх релізах ми вже приділяли увагу біометричним зчитувачам-контролерам AYC-B7661 від відомого європейського виробника – компанії Rosslare.
  В умовах жорстокої конкуренції  взагалі та особливо на тлі подій, які відбуваються в країні, першорядним завданням кожної компанії, кожного державного органу являється забезпечення безпеки. Як ніколи важливим постає питання попередження проникнення  на територію офісу чи підприємства зловмисників які хочуть отримати доступ до баз даних, техніки тощо.
Робота в цьому напрямі ведеться досить давно. Вже нікого не здивувати системами відеонагляду чи контролю доступу. Але практично всі ці системи не можна вважати абсолютно надійними. Іноді через брак коштів іноді просто через непрофесіоналізм використовують прості рішення на базі електронних міток (карток) чи кодових панелей. Такі ідентифікатори дуже часто не мають ані найменшого захисту від несанкціонованого дублювання, ані  контролю за їхнім використанням. Картки передаються між співробітниками в разі необхідності, їх можна продублювати протягом 5 хвилин за допомогою простих девайсів. Код можна підгледіти. 
  Ситуація, коли для контролю робочого часу використовується зчитувач на вході/виході і один співробітник може реєструвати десятки карток за себе та за всіх свої колег відома майже кожному робітнику сучасного офісу.  Саме тому все більше компаній переобладнують свої системи контролю та управління доступом біометричними зчитувачами – за відбитками пальців, узору сітчатки ока, біометрії долоні і т.п. Надійність такого обладнання значно вища і зводить нанівець негативну дію людського фактору.
  Даний зчитувач-контролер використовується як в мережевих системах разом із мережевими контролерами Rosslare так і автономних системах для управління одними дверима. Пам’ять контролера Rosslare AYC-B7661 розрахована на управління 107 відбитками пальців користувачів.


  Завдяки відсутності в контролері реле керування виключається отримання несанкціонованого доступу до виконавчих елементів. Реле знаходиться в спеціальному блоці живлення Rosslare PS-A25T, який в разі визначення контролером права доступу користувача активує реле за командою контролера. При цьому сигнал від контролеру до блоку живлення передається в спеціальному кодованому форматі.



Чому такі системи можна назвати найбільш надійними на сьогодні? На це існують наступні причини:
  1.    Відсутність реле керування в зчитувачі унеможливлює маніпулювання виконавчими елементами систем контролю доступу
  2.    Максимальна точність ідентифікації користувача завдяки біометричним особливостям кожної людини
  3.    Відсутність можливості дублювання чи використання чужих даних – втраченими картками чи кодом


Сьогодні можна говорити про те, що майбутнє саме за біометричними системами, які забезпечують високий рівень безпеки любого об’єкту чи захисту інформації.


Залишити відповідь