ІТАЛІЙСЬКІ СИЛОВІ ЗАМКИ OMEGA PLUS®. НАДІЙНІСТЬ ПЕРЕВІРЕНА ЧАСОМ

Не дивлячись на постійне вдосконалення способів та систем безпечного замикання та все більше використання в цій галузі легких матеріалів та цифрових технологій, на сьогоднішній день дуже популярними серед українських споживачів є так звані силові замки для металевих вхідних дверей.

 

Саме таким замком, що достатньо широко використовується виробниками вхідних дверей, є 3-х канальний роторний замок OMEGA PLUS® від виробника MULTLOCK® ITALY. Замок поєднує в собі властиву циліндровим замкам високу секретність і максимальну захищеність від вандалізму сувальдних замків, оскільки секретний механізм знаходиться всередині дверей.

Про надійність, переваги та особливості функціонування замка OMEGA PLUS® ми і розкажемо далі.

 

Про механізм.

Це унікальний патентований механізм, що не має аналогів серед інших італійських замків. Він складається з литого «ядра», що містить та захищає ротор, який активується ключем та приводить у рух кілька шестерень, поєднаних з ригельною системою та вертикальними тягами незалежних між собою.
В замку використовується 9-піновий механізм секретності, піни в якому розміщені у трьох
різних площинах. При цьому сам механізм секретності знаходиться всередині корпусу замка.
Замок OMEGA PLUS® має кілька додаткових ступенів захисту:
  •    для захисту замкової шпарини від будь-якого інструменту (відмичка, скручувач тощо), в ній розміщено стрижень із загартованої сталі, який додатково захищає секретний механізм від свердління і слугує направляючою профілю ключа, що захищає від несанкціонованого його дублювання;
  •     захисна пластина на накладках, що також виконує декоративну функцію, закриваючи вирізи на дверях;
  •     за бажанням, з метою досягнення максимального захисту можна додатково встановити на  центральну частину корпуса замка (або на весь замок) твердосплавну пластину проти свердління (бронепластину), що виготовляється із марганцевистої сталі.
Важливою перевагою OMEGA PLUS® є те, що дія цього замка побудована на принципі функціонування зубчастого редуктора. Це захищає ключ від зношування, яке неминуче під час прокручування механізму, до якого прикріплені тяги приводу девіаторів і додаткових точок замикання. Окрім того, такий спосіб передачі обертального моменту також захищає і сам механізм замка від пошкоджень в результаті зусиль, що передаються на нього під час керування тягами.


Про ключі.

Ергономічна форма унікальних ключів OMEGA PLUS® робить їх надзвичайно практичними і відрізняє від стандартних сувальдних ключів. Компактним і зручним в
користуванні є унікальний складаний ключ OMEGA®.
Достатньо простого жесту, щоб розкрити або скласти його. Шарнірне з’єднання дозволяє легко прибирати стрижень ключа всередину його пластикової головки. У складеному вигляді ключ коротшає на 3 см., і стає не довше звичайного ключа від циліндрового замку.

Замок OMEGA PLUS® комплектується карткою власника та трьома типами ключів: ключ чорного кольору (2 шт.), ключ із зеленою міткою (5 шт.), ключ із жовтою міткою (1 шт.). Також передбачений комплект ключів із червоною міткою, який виготовляється у випадку втрати ключів із зеленою та жовтою мітками. Таке розподілення ключів дозволяє самостійно здійснити перепрограмування замка, наприклад, після завершення монтажних робіт, у разі втрати або крадіжки ключа. Далі докладніше.
Ключ чорного кольору. Це монтажний ключ, що використовується робітниками під час ремонтних та оздоблювальних робіт.
Ключ із зеленою міткою. Ключ, який використовується господарем об’єкту після завершення монтажних та оздоблювальних робіт. При першому повороті цього ключа замок самостійно перекодовується і дія чорного (монтажного) ключа скасовується. Після чого монтажний ключ рекомендується знищити.
Ключ із жовтою міткою.Використовується у випадку втрати ключа з зеленою міткою з першого комплекту ключів. При цьому кодування на ключ з зеленою міткою скасовується і замок перекодовується на ключ із жовтою міткою. За карткою власника можна замовити необхідну йому кількість ключів-дублікатів.

Ключ із червоною міткою.  У випадку, якщо і ключ з жовтою міткою було втрачено, власник може звернутись до сервісного центру  і карткою. За вказаним на картці кодом власнику виготовлять ще один комплект ключів-дублікатів із червоною міткою, які анулюють попереднє кодування замка під ключ із жовтою міткою.

Варто зазначити, що всі замки OMEGA PLUS® поставляються із карткою власника, яка
містить унікальний ідентифікаційний код, по якому, при необхідності, сервісним центром можуть бути виготовлені дублікати оригіналів ключів. Дублікати виготовляються тільки при пред’явленні картки власника.
Підсумовуючи наведене вище, можна виокремити основні особливості і переваги італійських силових замків OMEGA PLUS®: 
  • механізм з підвищеним рівнем захисту;
  • 4-й (Вищий) клас безпеки;
  • незалежні системи замикання;
  • можливість самостійного перекодування замка;
  • контроль за виготовленням ключів;
  • запатентовані замок і ключ.
Отже, замки OMEGA PLUS® завдяки своїм експлуатаційним показникам і високому ступеню захисту, що гарантовані
виробником  MULTLOCK® ITALY, є продуктом безпеки високого рівня.
Оскільки OMEGA PLUS® є замком із циліндровим механізмом, це означає що двері навіть з таким наднадійним замком можна
вдосконалити, додавши до них сучасні цифрові технології безпечного замикання,
контролю і моніторингу доступу, або включивши їх до Майстер-системи.


Нагадаємо, що отримати повну інформацію про силові замки для металевих вхідних дверей OMEGA PLUS® від MULTLOCK® ITALY, а також замовити та придбати їх, можна, звернувшись до найближчого Центру продажу – офіційного партнера «СПВ Компані Лтд.».

Залишити відповідь